TMK Energiakoura on TM Koponen Ky:n suunnittelema ja kotimaassa valmistettu energiakoura.

Koura soveltuu keveytensä ansiosta jopa 5-tonniseen koneeseen ja kestää myös 20-tonnisen koneen rasituksen.

TEKNISET TIEDOT

Koura on todella näppärä ja tehokas. Se katkaisee helposti jopa 30-senttisen puun.

TMK energiakoura on valmistettu laadukkaasti hardox teräksestä. Pohjalevy, joka on teroitettu leikkuuteräksi, on valmistettu  hardox 500 teräksestä. Näin saavutetaan kulutusta ja vääntöjä kestävä terä.

Poikkeuksellisen nerokkaan rakenteen ansiosta terälevy kestää vain 10 millisenä. Ohut terälevy uppoaa paksuunkin puuhun helpommin ja v-mallinen keräystasku pitää puun varmasti otteessaan. Yksinkertaisen rakenteen vuoksi koura on todettu todella kestäväksi. Voit ottaa sillä reilusti tukea vaikkapa ojia ylittäessäsi.

MITAT

Paino: n. 300 kg
Kouran avauma: n. 70 cm

TMK Energiakoura voidaan varustaa yleisimmillä kiinnikkeillä (NTP 10, S60, S45 sekä ns englannin kiinnike löytyy myös). Kouraan kehitteillä ollut keräilyominaisuus on saatu sarjatuotantoon.

JOUKKOKERÄIN

TMK Energiakouran joukkokeräin on nyt uudistunut! Uusi keräyskäpälä pitää puut tukevasti otteesaan, eivätkä puut pääse heilumaan. Uusia joukkokeräimiä nyt saatavilla, ota rohkeasti yhteyttä!

JATKOPUOMI

TMK energiakouraan on saatavilla myös kiinteä jatkopuomi. Vakiomittana puomi on joko 110 tai 90 cm pitkä. Tilauksesta saatavilla tarvittaessa myös muilla mitoilla.

KARSIMATERÄ

Paljon kysytty ominaisuus on karsittu tyvipölli. Nyt olemme vastanneet haasteeseen ja karsin on saatu sarjatuotantoon. Jatkopuomilla varustellulla kouralla ylettää karsia puun jopa 7-8 metrin korkeuteen saakka.

Kehitystyön haasteena oli saada toteutettua yksinkertainen karsin jonka voisi edullisesti liittää myös jälkiasennuksena. Ja tottakai sen tulisi olla helppokäyttöinen eikä se saa haitata ollenkaan ”normaalityöskentelyssä”. Tässä onnistuimme lukuisten kokeiluiden jälkeen.

SOVITELEVY

Nyt saatavilla myös pulttikiinnitteisiä sovitelevyjä. Kiinnikkeet voidaan hitsata valmiiksi, tai halutessasi voit tehdä ne itse. Sovitelevyjen ansiosta samaa kouraa voidaan käyttää monella eri koneella.

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä